Scroll down

Alternate Text

Jet van Doorn

'Als stagiaire jeugdrecht op het onderwijsprogramma merk ik dat ook op het gebied van onderwijs in Nederland er te weinig vanuit het kinderrechtenperspectief wordt gekeken. Momenteel zitten er nog teveel kinderen thuis zonder passend onderwijsaanbod, ik wil me graag hard maken voor deze kinderen zodat ze net als ieder kind naar school kunnen. We zullen de Nederlandse leerplicht meer moeten benaderen als een leerrecht om dit op te lossen.'

Merel Duin

"Volgens de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen worden er in Nederland jaarlijks naar schatting 1520 minderjarige meisjes en jongens slachtoffer van commerciële seksuele uitbuiting. Als afgestudeerd sociologe met een specialisatie in gender en seksualiteit en als stagiaire Seksuele uitbuiting & Meisjesrechten zet ik mij in om dit aantal landelijk, maar ook wereldwijd, terug te brengen tot nul."

Chantal Wiering

"In mijn werk als leerkracht op de school van een asielzoekerscentrum krijg ik te maken met kinderen die in verschillende fases van de asielprocedure zitten. Dit brengt veel spanning met zich mee. Graag zou ik van bovenaf meer willen betekenen, daarom heb ik ervoor gekozen om de master “Ethics of Education te doen. Hier leer ik deze problematiek vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Kwalitatief goed onderwijs moet toegankelijk zijn voor alle kinderen op de wereld. In het kader van mijn stage doe ik daarom ook onderzoek naar het onderwijsrecht van vluchtelingen- en migranten kinderen."

Lilian de Vries

"Tijdens de master jeugdrecht heb ik veel geleerd over kinderrechten. Helaas wordt er nog te vaak inbreuk gemaakt op deze rechten. Ik denk dat de wereld een betere plek wordt als kinderen beter worden behandeld. Daar wil ik me graag voor inzetten, dus geef ik graag advies over het jeugdrecht als stagiaire op de helpdesk."

Sabine de Leeuw

"In 2017 waren er bijna 19.000 echtscheidingen waarbij minderjarige kinderen betrokken zijn. Hierbij is het vaak moeilijk voor het kind om voor zijn rechten op te komen en gehoord te worden. Tijdens mijn minor Kindermishandeling en verwaarlozing heb ik dan ook veel geleerd over de rechten van kinderen, maar ook over de problemen die ondanks deze rechten spelen. Als stagiaire Jeugdrecht zet ik mij er voor in dat de rechten van kinderen volledig gerespecteerd worden."

Roelie Heijmans

“Door mijn vrijwilligerswerk bij de Kindertelefoon en mijn master Youth, Education & Society weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen het gevoel hebben dat er naar ze wordt geluisterd. Helaas wordt er nog te weinig gedaan met de mening van het kind. Ik wil mij hard maken voor de stem van het kind tijdens mijn stage bij Defence for Children.”

Fallon Cooper

"Tijdens mijn bachelors heb ik veel geleerd over criminaliteit en de mogelijke negatieve effecten hiervan op kinderen. Helaas ondervinden veel kinderen over de gehele wereld deze negatieve effecten. De stage hier bij Defence for children geeft mij doormiddel van het doen van onderzoek de kans om meer kinderen te kunnen helpen. Hier ga ik mij dan ook vol overgave voor inzetten.“

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee