Scroll down

Alternate Text

Neem Defence for Children op in uw testament

Een rechtvaardige wereld voor kinderen

Ook na uw overlijden kunt u van betekenis zijn voor de kinderen op de wereld. Door na te laten aan Defence for Children draagt u bij aan de rechtsbescherming en de toekomst van deze kwetsbare groep in onze samenleving.

Een testament stelt u in staat om na uw dood te zorgen voor uw nabestaanden. Steeds meer Nederlanders besluiten om in hun testament een goed doel op te nemen. Als u een goed doel opneemt in uw testament, zorgt u voor de toekomst van de wereld. Door kinderrechtenorganisatie Defence for Children op te nemen in uw testament laat u voor kinderen een rechtvaardige wereld na. Defence for Children komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen. Leidraad voor ons werk is het VN-Kinderrechtenverdrag. Met onderzoek, voorlichting, lobby, actie en rechtshulp verdedigt Defence for Children de rechten van kinderen en stelt schendingen aan de kaak. Wij richten ons daarbij met name op kwetsbare kinderen en jongeren.

Kinderrechtenhelpdesk

Het kloppend hart van ons werk is de door giften gefinancierde Kinderrechtenhelpdesk. Via deze helpdesk biedt Defence for Children geheel kosteloos juridische ondersteuning aan kinderen, ouders en professionals in zaken waarbij kinderrechten in het geding zijn. We zetten die extra stap waar andere instanties ophouden. Wanneer bijvoorbeeld een juridische procedure de schending van een kinderrecht niet kan stoppen, doen we verder onderzoek en pleiten we voor aanpassing van wetgeving, zodat deze rechtvaardiger wordt en in lijn komt met het VN-Kinderrechtenverdrag. Met uw nalatenschap kan Defence for Children kinderrechtenschendingen bestrijden. Zo werken we aan een rechtvaardige toekomst voor kinderen.

De naleving van het Kinderrechtenverdrag is nog lang geen vanzelfsprekendheid. Wereldwijd niet, maar ook niet in Nederland. Daarom blijft Defence for Children zich inzetten voor rechtvaardigheid. Voor kinderen in Nederland en daarbuiten.

ANBI status

Defence for Children is door de overheid erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor hoeft Defence for Children geen belasting te betalen over het bedrag dat wordt nagelaten. Met andere woorden: er kunnen meer kinderen worden geholpen met hetzelfde bedrag dat wordt nagelaten aan Defence for Children, omdat dit bedrag een belastingvrije schenking betreft.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over een nalatenschap? Neem dan contact op met:

Marja van de Pavert
Telefoon: 071 5160980

Stuur een e-mail

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee